Sport & fritid Yippie 5 2022

Idel beröm för YJSM-arrangemanget i Härnösands Arena

Tredje raka mästartiteln för Albin

Text Jens Näsman Foto Marie Asternström

CURLING. Härnösand arrangerade seniorernas curling-SM i mitten av mars.
I månadsskiftet april/maj var det Yngre Juniorernas tur.
Härnösandssonen Albin Sånnevall, 16, lyckades med konststycket att följa upp titlarna från 2018 och 2019 med ännu ett YJSM-guld.
Yngre Junior SM spelades i Härnösand den 29 april till den 1 maj. Det var eleverna på curlinggymnasiet som stod som arrangörer och det blev mycket uppskattat – både sportsligt och socialt.
SM för Yngre Juniorer (U16) lockade tyvärr bara sex lag den här gången. Tävlingsformen var en grundserie följt av medaljmatcher och därefter ett separat slutspel i mixed-dubbel.
Trots viss tveksamhet till att byta lagkonstellationer och fortsätta spela när jakten på medaljerna var över, blev mixed-initiativet riktigt lyckat.
När de matcherna väl började så vaknade spelsuget hos alla deltagare och det syntes att det var kul att spela med någon från en annan klubb.
Vid sidan av tiden på isen syftade också SM-arrangemanget till att lagens medlemmar skulle lära känna varandra.
En som verkligen gjorde sig ”känd” var hemmasonen Albin Sånnevall.
Efter två raka YJSM-guld med sina nu ”överåriga” juniorkompisar hos HCK 2018 och 2019 (YJSM 2020 och 2021 ställdes in) hamnade Albin i ett ”ihop-plockat-lag” med spelare som inte ett hade ett helt lag i den egna klubben.
– Jag visste vilka de var, men jag hade ingen nära relation till dem. Det var kul att träffa och lära känna dem lite mer. Vi fick till en bra lagsammanhållning som även funkade i spelet, berättar Albin efter guldet.
Vad händer nu för din del?
– Jag har två år kvar på curlingymnasiet till att börja med, men jag är ju fortfarande rätt ensam i klubben på killsidan så vi får väl se vad som händer. Vem vet… vi kanske kan bygga vidare på det guldgäng vi hade nu, säger Albin när vi når honom under Junior-VM i Jönköping där han och de övriga på curlinggymnasiet agerar funktionärer 15-22/5.

Artikeln publicerades i Yippie 5 2022 på sidan 68