Sport & fritid Yippie 6-7 2022

”Vi ska fylla arenan med leende deltagare”

Text & foto Jens Näsman

CORNHOLE I teorin är spelet Cornhole relativt enkelt.
Med ett underarmskast ska dina fyra ”ärtpåsar” landa i ett hål på en lätt vinklad bräda drygt åtta meter bort. I praktiken finns dock både otursmarginaler… och motståndare.

För sjunde året i rad arrangeras öppna SM i Härnösand.
Efter att de första mästerskapen hållits utomhus har man sedan ett par år flyttat in i Härnösands Arena, arenan där curlingen håller till under vintersäsongen.
Det är förresten en hel del ¨kända” curlingansikten som figurerar som frontfigurer för det här spelet som antingen hittades på av indianerna i USA eller av några i en provins i Tyskland på 1300-talet.
Mathias Mabergs och Andreas Skoglund gick i bräschen för att se till att livesänd curling blev en självklarhet på både nationella och internationella mästerskap under 2000-talet.

Därför är det föga förvånande att Mäklarhusets Öppna Svenska Mästerskap i cornhole (12–14 augusti) kommer att livesändas.
– Vi har väl tänkt oss att livesända från tre banor, men förhoppningen är att vi ska kunna spela uppemot 40 matcher på samma gång. Men till det behöver vi förstås deltagare, poängterar Mathias Mabergs, ordförande för Svenska Cornholeföreningen som står som arrangör för mästerskapet.
För att fylla på i deltagarlistorna har man tre olika Kategorier man kan anmäla sig till.
Den tuffaste klassen kallas Elit – där spelar man om riktigt fina prispengar (läs i spalten här bredvid).

Under den finns Öppen klass för amatörer med fina nyttopriser i potten.
Men för att locka rena nybörjare och företagslag finns nu även Trivsel-klassen.
– Vi vill försöka nå 300 startande och därför ser vi gärna att de som tycker att det ska gå att umgås och snacka under matcherna också anmäler sig.
– Det här ska bli det bästa cornhole-arrangemanget någonsin och som vanligt ”årets folkligaste folkfest”. Vi vill att folk ska gå runt med ett leende på läpparna härinne om två månader, avrundar Mathias Mabergs.

FOTNOT. Vid denna tidnings deadline
fanns 42 anmälda singelspelare och 47 par.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2022 på sidan 73