Må bra Härnösand

Andreas Svensson, 49 år

Text Linda Saltin Foto Kenneth Zetterlund

Vad gör du för att må bra?
– Jag tränar Wresfit, brottarfys, med Härnösands brottarklubb. Jag gillar att träningen är varierande; vi tränar styrka, kondition och smidighet. Wresfit uppfyller alla parametrar när det gäller att må bra. Alla kan vara med oavsett nivå. Man behöver inte ha någon förkunskap, utan det räcker med att man har kroppen som redskap. Under pandemin har vi kört träningen digitalt och man har stått framför skärmen hemma i vardagsrummet.
– På vintern åker jag skidor och på sommaren rullskidor. Och så springer jag också vid sidan om Wresfiten.
Varför är det så kul med Wresfit?
– Jag tycker om våra skogspass. Det är roligt att vara ute i naturen, den har en lugnande effekt. Men att komma in i brottarlokalen och fokusera mer på styrka, smidighet och akrobatik har också sin charm. Och en stor del är ju den sociala biten. Det kan vara tvärtyst först, men så börjar vi springa och då kommer pratet igång. Vi behandlar allt ifrån relationer och barn till klimatfrågor och politik. Det är väldigt roligt. Jag har läst Anders Hansens böcker och håller med om att under fysisk aktivitet blir hjärnan stimulerad och mer kreativ. Sånt tilltalar mig.
När mår du bra?
– Jag mår väl egentligen bäst efter ett tufft grispass, när man får den här sköna endorfinkicken. Det är väl inte superstimulerande under passet, utan framför allt efter passet.