Må bra Härnösand

Beatrice Carlström, 26 år

Text Linda Saltin Foto Privat

Vad gör du för att må bra?
– Jag har ridit sen jag var fem år och så dansar jag styrdans; bugg och foxtrot. Jag började direkt med att rida barbacka på Shetlandponnys för att lära mig hålla balansen. Sen dess har jag jättebra balans och det är jättehärligt. Jag har haft väldigt stor nytta av det i dansen, speciellt i foxtroten. Det känns som att allt har gått så lätt med dansen, jag har bara dansat i tre år.
Ridning eller dans?
– Jag väljer nog ridningen. Det är jäkligt bra träning. Och det jag kan känna när jag sitter på hästryggen är att jag upplever en slags mindfulness. Det enda jag har tid att tänka på är kommunikationen mellan mig och hästen. Efteråt är man är påfylld med ny energi och lyckohormoner som får en att må bättre. Och att uppnå mål som man inte trodde man skulle klara stärker en också.
– Dansen är mer sensuell än ridning och där finns en mer intensiv spänning för stunden där det också är härligt om man hittar ett samspel med den man dansar med. Dressyr och dans är väldigt likt faktiskt. Man får hästen att ta steg som man inte tror att den kan göra. Lite så är det i dansen också, man skapar något nytt tillsammans.
Var mår du bra?
– Det är nog när jag sitter med min familj och vänner och äter middag tillsammans. Trevligt sällskap och fina samtal är viktigt och familjen betyder jättemycket för mig!