Månadens lag Yippie 2 2022

Öbacka Boxningsklubb

Text & foto Anders Eliasson

Linus Gustafsson, tränare
– Träningssäsongen har varit skakig då pandemin har hållit många borta från träningarna, men en kärna med kämpar har kört på och nu ser vi att fler kommer till klubben när restriktionerna släppts. Något vi är väldigt glada för! Tack vare våra engagerade ledare i klubben har vi haft möjlighet att hålla klubben levande trots pandemin.
Vi har haft en relativt kort säsong då covid-19 satt käppar i hjulen för oss med inställda tävlingar etc. Vi har hunnit tävla litegrann trots detta och det har gått bra. Vi ställde bland annat upp i Gripen Cup i höstas där vi tog guld i supertungvikten. Vi har även åkt ner till Stockholm för att tävla där. På det stora hela är vi nöjda med säsongen hittills och våra boxare håller en bra kvalitet.
Just nu ser framtiden ljusare ut, vi kör sex pass i veckan, där två pass är motionspass. Vi har boxare som står i läge att kliva över till matchboxningen, vilket är roligt. Det tar rätt lång tid för en person att vara redo för match, men många av våra aktiva har fått tid på sig att träna och flera är nu redo att ta steget vidare.
Något vi ser fram emot är att få tillbaka de yngsta utövarna till klubben.
På grund av pandemin har det haltat på ungdomssidan men redan nu ser vi att nya kids kommer in och tränar på våra Kidboxpass på torsdagarna, jätteroligt!

Artikeln publicerades i Yippie 2 2022 på sidan 55