Härnösand Yippie 9 2020

Hallå där… Kris Dybeck

Foto Pawel Maronski

Hallå där Kris Dybeck, som i sommar har blivit programledare för ”En podd om wrestling”.

”En podd om wrestling” summerar veckans höjdpunkter från wrestlingvärlden, med analyser av veckans matcher och massor av skvaller. Du är programledare. Berätta varför!
– Jag var först med som gäst. Det funkade bra och jag och programledaren Robert Frank fick god kemi, det gjordes en rebranding av podden och jag gick in som programledare och kollega med Robert.
Varför är wrestling så spännande?
– Det är barnteater för vuxna. Det är tydligt vem som är skurk. Det är sport kombinerat med såpa och det är otroligt fantastiskt i allt sitt fåneri: Låtsasbrottning mellan inoljade och överdrivna muskler i små kalsonger.
Det beskrivs som scenkonst. Håller du med?
– Ja, absolut. Det är ett stuntshow live framför folk, det är bara en tagning och utifrån det ska publiken känna något, känna igen karaktärer.
Har du varit wrestler själv?
– Nej, men i ett annat liv, om internet hade funnits tidigare, hade jag varit där, inoljad. Men som 40-åring har nog det tåget gått.
Varför podcast?
– Det är så otroligt mysigt att lyssna på, och det är mysigt att vara delaktig i samtal med folk som delar ett intresse. Det är radio som du väljer när du ska lyssna på, precis som man kan göra med musik och film.

KRIS DYBECK

Ålder 40
Familj Sambo och två barn, två hundar och en katt
Bor Aspvägen på fastlandet
Gör Jobbar i försäkrings­branschen

Artikeln publicerades i Yippie 9 2020 på sidan 23