Härnösand Yippie 10 2021

I Häggdånger fixar de allt

Text & foto Lennart Lundberg

Fler bilder:

Nu blir Häggdångers skola ännu bättre. Detta efter att många Häggdångerbor gick man ur huse för att fixa i skolan och på skolgården.

Ett trettiotal hade ställt upp och ägnade sig från avancerade byggprojekt till en allmän krattning och uppröjning.
– Det är väldigt trevligt att så många kommer, säger Häggdånger intresseförenings ordförande Leila Verlinden, som hade med sig listor på allt som skulle utföras under dagen.
Hon tillsammans med föreningens vice ordförande Elin James delade ut arbetsuppgifter till alla entusiaster som kommit.
– Vi bygger en utescen vi snickrar på vårt utekök till förskolan och vi krattar vi rensar och lagar fotbollsmålet. Stort som smått, säger Elin James.
Några elever hade ordnat en loppis och sålde bullar.
– Det visar hur företagsamma vi är här ute, säger Elin James
Sara Alkeby går igenom skolgårdens träd och klipper bort döda grenar. Daniel Höglund och Martin Sendelbach är två av de sex som jobbar med den nya utescenen som är en del i ett större projekt som kallas för ­”Mötesplats berget”. Man räknar med att kunna inviga den nästa år med en utescenen, en stor grillplats och räknar med att kunna ha olika evenemang där som teater, sång, musik och berättarkvällar.
Fixardagar är ett naturligt inslag i Häggdånger. Föreningen arrangerar en fixardag varje höst och vår och däremellan fixar man även på andra dagar.
Att hela 30 personer framför allt föräldrar men också elever förvånar inte Elin James.
– Vi brukar ha en fantastisk uppslutning på våra fixardagar. Vi har ju ett otroligt fint engagemang här ute i Häggånger och det är vi tacksamma och glada för.
Nästa fixardag hålls till våren. Men innan dess ska eluttag installeras och ett golv slipas. Det finns hela tiden arbetsuppgifter. Uppgifter som intresseföreningen gärna tar tag i. För alla som bor i Häggånger vet att skolan är bygdens hjärta och framtid.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2021 på sidan 38