Härnösand Yippie 9 2020

Systembolaget på ny adress

Foto Anders Eliasson

Den första september invigdes Systembolagets nya butik på Storgatan. En flytt på några hundra meter, men viktig på flera sätt. Som en av de viktigaste pusselbitarna i cityhandeln påverkar butikens läge kundströmmarna i centrum, och för företagets egen del innebär de nya lokalerna en bättre arbetsmiljö med smidigare godshantering.
Och hur var mottagandet? Jotack, bra.
– Både fastighetsägare och representanter för handeln har gratulerat och många av kunderna har också uttryckt att de tycker att det blivit riktigt bra, sa tillförordnade butikschefen Kristin Blank när Yippie hälsade på under öppningsdagen.
De nya lokalerna är helt nyrenoverade och inredd enligt Systembolagets nya koncept. Områdeschef Christina Zung var glad över att få inviga den nya butiken i barndomsstaden Härnösand och konstaterade att den debatt som pågått om butikens placering varit lite märklig.
– Det var aldrig ett alternativ att stänga butiken i centrum för att öppna på Ankaret. Det står i Systembolagets direktiv att vi ska finnas ”i stadskärnan” på de orter där vi är etablerade och det har vi varit tydliga med hela tiden. Vi ska vara en del av ett levande centrum.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2020 på sidan 11