Härnösand Yippie 2 2016

Uppsnappat

Tumbleweed heter musikern Patrik Grundströms senaste projekt. En gång i månaden blir det konsert i någon av Härnösands tomma butikslokaler. Premiären sker  den 11 mars i före detta Mormor Hilmas lokal med nyarrangerad musik från TV-spelet Zelda.
– Det är roligt att fylla de tomma lokalerna, åtminstone för en kväll. Vem vet, någon kanske inser att det är en bra lokal för en helt annan idé.

Intresset för foto bara ökar och ökar. Sedan en tid tillbaka har ett gäng fotovänner haft en grupp på Facebook med nästan 400 medlemmar och även arrangerat studiecirklar tillsammans. Nu har de tagit steget fullt ut och bildat den formella föreningen Härnösands Fotoklubb.

Sedan fem år tillbaka har Andreas Menzel jobbat med att sätta samman en databas över fonder som vänder sig till främst barn och funktionshindrade.
– Det är i de grupperna de ekonomiska behoven är störst och samtidigt de största besparingarna görs.
Databasen innehåller cirka 35 fonder och går att nå via kommunens hemsida, fliken Stöd och omsorg.

Amatörteatergruppen Bäverteatern får
Lions årliga stipendium på 5 000 kronor. Själva utdelningen kommer att ske den 3 mars.
– Det känns jätteroligt att få uppskattning för det vi gör och har hållit på med ganska länge här i stan, säger teaterns ledare Ylva Steen.
Bävereatern spelar för övrigt två extra föreställningar av sin senaste pjäs, Ture Sventon, den 19 och 20 mars på Teaterns lilla scen.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2016 på sidan 10