Kultur & nöje Yippie 2 2021

Hamdha har gjort Majblommans affisch

Hamdha är 12 år och har tre syskon. Majblommans konstnär 2021 går i sexan på Gerestaskolan.

Hamdha Faiz är Majblommans yngsta konstnär någonsin och blir en av organisationens viktigaste talperson för barns rättigheter. Hennes affisch symboliserar glädje, frihet och olikheter och hon är väldigt glad för att hon nu får ge något tillbaka till Majblomman – som även har hjälpt henne.
Hamdhas familj kom från Sri Lanka till Sverige när hon var liten och familjen har väntat på att få uppehållstillåtelse i åtta år. En gång Hamdha var hos skolsköterskan var hon ledsen för att hennes familj inte hade råd att göra samma saker som hennes klasskompisar kunde göra. Skolsköterskan sa att Majblomman hjälpte barn som Hamdha och familjen fick pengar till att arrangera ett rejält födelsedagskalas för Hamdha och hennes bror.
– Jag blev så glad, berättar Hamdha.
Hemma påminde hennes mamma Nadja och pappa Faiz om att Hamdha egentligen hade allt hon behövde: familj, kärlek, ett ställe att bo och en bra skola. Då började Hamdha tänka på att hon ville hjälpa barn i världen som inte har det så bra som henne.
– Jag har alltid velat starta en egen hjälporganisation som ger barn hopp och ger barn en bra barndom, kan skratta, är älskade och fria.
– Vi vill också tacka Gerestaskolan som föreslog Hamdha som konstnär, säger familjen.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2021 på sidan 26