Kultur & nöje Yippie 4 2015

Snart dags för tv igen för Daniel

Foto Pawel Maronski

Den 20 mars vann Daniel Lång fredagsfinalen i ”Vem vet mest” på SVT. Och som han gjorde det. På absolut sista frågan gick han om sina medtävlare och exploderade i en segergest som såg ut att verkligen komma från hjärtat.
– Ja, ställer jag upp i något så vill jag gärna vinna. Här gjorde jag en riktig Svanstedtare, för dem som vet något om trav, och tog de andra i sista kurvan. Det blev nog rätt bra TV, men jag hade tur med frågorna också.
Att vara med var en intressant upplevelse. Hela veckans program spelades in under en enda dag.
– Det var roligt att se hur en TV-inspelning går till. Det var faktiskt inte mycket som klipptes bort.
När vi ses har Daniel just kommit hem efter en tre veckor lång resa till Vietnam med sista årskursen på Räddningsgymnasiet på Sandö, där han jobbar som lärare i historia och svenska. Varje år samlar eleverna ihop pengar till en studieresa utomlands.
– Det är fint att få göra något ihop med eleverna, men det är också rätt hårda uppoffringar att få allt att fungera när man reser med en så stor grupp. Alla har många intryck att smälta nu.
Nu väntar några veckors vardag innan det är dags för säsongsfinal i ”Vem vet mest” den 11 maj. Då möts säsongens alla vinnare under en vecka och vi undrar naturligtvis: Får vi se segergesten igen?
– Man vet aldrig. Motståndet blir hårdare, men min ambition är förstås att ta mig så långt som möjligt.

Daniel Lång

Ålder 40
Familj ”Kilar stadigt”, har 2 barn och en katt
Bor Lägenhet på Framnäsvägen
Gör Lärare i svenska och historia på Räddningsgymnasiet på Sandö

Artikeln publicerades i Yippie 4 2015 på sidan 11