Mat & dryck Yippie 8 2017

Maten är klar – halv åtta på onsdag

Den tredje värden i Härnösand är David. Hans meny består av vitlöksgratinerade grönmusslor och kräftsoppa med plankbröd. Till dessert blir det hemslungad vaniljglass med hallonsky. Till bords sitter från vänster: David Lauritz, Leena Zarowiecki, Mikael Gjersvold och Sarah Melander. Foto: TV4

En ny säsong av TV4:s populära matlagningsprogram ”Halv åtta hos mig” har startat och nu gör vi nedslag i Härnösand. Samma dag som kommande nummer av Yippie lämnar tryckeriet, den 23 augusti, kan du och hela Sverige hälsa på hemma hos David Lauritz. Avsnitten spelades in för elva månader sedan. För David började resan med  ett oväntat telefonsamtal från ett produktionsbolag.
– Det är väl första och enda gången i livet som någon ringer upp och frågar om man vill laga mat i tv. Och jag är ju en sån som säger ”Ja! Skitkul!” direkt, säger David.
Fyra Härnösandsbor med stort matintresse turas om att laga middag till varandra och sätta betyg på varandras mat. Programmet spelades in hemma hos deltagarna under fyra intensiva dagar.
– Väldigt roligt och spännande att se hela produktionsapparaten och hur de planerar inspelningen. Och väldigt roligt att träffa nya människor och prova deras mat givetvis. Det ska bli kul att se programmet i tv, vi deltagare har inte fått någon förhandsvisning eller så.
Vem som var den bästa kocken i kvartetten får David inte avslöja. Själv har han ett stort intresse för mat och dryck, men när det kommer till ambitionsnivån vid spisen finns det inga mellanting.
– Jag har bara två lägen: antingen är det trerätters med tranchering och flambering och alltihop, eller så är det Pasta Rosso – pasta med ketchup direkt i kastrullen…
Härnösandsavsnitten av ”Halvåtta hos mig” sänds 19.30 (såklart) måndag 21–torsdag 24 augusti på TV4. Övriga deltagare från Härnösand är Mikael Gjersvold, Sarah Melander och Leena Zarowiecki.

Artikeln publicerades i Yippie 8 2017 på sidan 7