Kultur & nöje Yippie 3 2017

Stiftelsen till Stadsfesten

I januari fick vi veta att Magnus Uggla kommer till Härnösands Stadsfest. När Melodifestivalen avgjordes la man till Benjamin Ingrosso till samlingen och nu blir deras senaste tillskott det folkliga bandet Stiftelsen från Ljungaverk.
– Det är en av de grupper som varit mest önskade i undersökningarna vi gjort på sociala medier, säger Oscar Westerlind.
– Det blir deras enda spelning nära hemmaplan i sommar så det kommer att bli riktigt kul, inflikar Dino Vulic.
Sedan Höga Kusten Nöje tog över Stadsfesten har vi sett många stora namn på scenen, däribland Zara Larsson, Måns Zelmerlöw, Norlie & KKV och många fler.
– Det är fjärde året vi håller i Stadsfesten och ambitionen vi hela tiden haft är att bli Sveriges bästa Stadsfest, säger Oscar Westerlind. För det måste många delar klicka. Alla åldrar ska kunna hitta sin pärla. Barnen, ungdomarna, mamma, pappa och pensionärerna, det ska finnas något för alla. Visionen har hela tiden varit att ta oss upp i artistkategorin och det har vi lyckats göra.
– Sen starten har vi i princip dubblat artistbudgeten och det beror ju på att publiken svarar på det. Vi känner därför ett ansvar att ge tillbaka och därför satsar vi på att ge folket vad de vill ha, berättar Dino Vulic.
– Känslan inför årets festival är riktigt bra och fortsätter det som det gör nu kommer vi att sälja slut för första gången, avslutar Oscar.
Stadsfesten äger rum den 21-22 juli och fler artister kommer släppas nu under våren.

Artikeln publicerades i Yippie 3 2017 på sidan 8