Kultur & nöje Yippie 6-7 2021

Destination Dala

Foto Anders Eliasson

– Vi vill att besökare ska få Dalakänslan med sig härifrån, säger Jessica Sjögren.
Gindestilleriet satsar stort på besöksnäringen och i mars i år anställde de Jessica Sjögren. Hon kommer närmast från jobben som evenemangsutvecklare i Härnösands kommun, och har jobbat inom turistservice och besöksnäring i många år. Hon stortrivs i Dala.
– Det är jättekul att vara en del av det här gänget och vara med på den här resan. Det är väldigt belönande att vara med och påverka ökningen av besöksdelen, säger Jessica.

De två sista rekryteringarna på Hernö Gin är Fredrik Persson och Jessica Sjögren. Fredrik har ansvar för Hernö Gin Bistro, som öppnar den 28 juni, och Jessica har besöksansvar.

Den dagen i mitten av juni som Yippie är på besök i Dala, som ligger åtta kilometer från Härnösand, har Hernö Gin haft 56 resenärer från kryssningsfartyget Cinderella på ginprovning. Medan intervjun pågår, kommer två turister från Tyskland och undrar om det är öppet. De får en liten rundvisning av Jessica. Sommarsäsongen är igång.
Är det öppet för alla?
– Vi har haft mycket förbokade grupper tidigare, men nu öppnar vi upp för spontanta besökare i sommar. Man kan besöka oss för destillerirundturer alla dagar i veckan, ginprovningar fem dagar i veckan samt restaurangbesök alla dagar i veckan. Kom ut hit och häng med oss i sommar!

Jessica Sjögren

Ålder 42 år.
Familj Sambo och två barn
Bor På Furu­vägen i Härnösand.
Gör Besöks­ansvarig på Hernö Gin.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2021 på sidan 11