Mat & dryck Yippie 12 2019

Samba blir Brygghuset by the Park

Brygghuset Kök & Bar vid Nattviken har snabbt etablerat sig som en topprestaurang. Nu väljer krögarparet Fredrik Persson och Anna Näslund att expandera i Härnösand. I februari öppnar lunchrestaurangen Brygghuset by the Park i Sambiblioteket.

I oktober gick Café Samba i konkurs och plötsligt stod Sambiblioteket utan restaurang och kafé. Men nu är det alltså helt klart med en ny restauratör.
– Vi gillar ju att utveckla och det känns jätteroligt att ta sig an en ny restaurang. Det blir på ett sätt en förlängning av Brygghuset Kök & Bar och vi kommer att jobba enligt samma grundfilosofi, men det blir två olika restauranger med olika menyer, säger Fredrik Person.
Namnet Brygghuset hänger med från restaurangen vid Nattviken och efterledet ”by the Park” syftar naturligtvis på Stadsparken alldeles intill. Person menar att läget nära flera större arbetsplatser och i en byggnad där det alltid rör sig mycket folk är perfekt.
Ambitionen är att servera näringsriktiga, vällagade rätter med råvaror från tydlig adress. Mycket lokala råvaror och mycket grönt.
– Vi vill servera våra gäster samma mat som vi själva vill äta, med råvaror som vi kan stå för och som inte har färdats över halva jordklotet, säger Fredrik Persson.
Restaurangen öppnar under första halvan av februari och under våren siktar Persson och Näslund också på att dra igång lördagsbruncher. Två personer kommer att nyanställas på Brygghuset by the Park och rekrytering pågår redan.

Fredrik Persson och Anna Näslund öppnar köket i Sambiblioteket.

Artikeln publicerades i Yippie 12 2019 på sidan 22