Mat & dryck

Startar upp ginbistro i Dala

Foto Anders Eliasson

Fredrik Persson har tagit kulinariskt VM-guld, jobbat i Michelinrestauranger och i helgen lagade han mat till bland annat Kungen. Nu tar han med sig sina knivar och hugger in på driften av Hernö Gin Bistro i Dala.

– Jag har sneglat på Hernö Gin sedan vi flyttade tillbaka till Höga Kusten från Stockholm 2017. Jag brinner för det lokala och vill locka besökare med ett genuint mathantverk och lokala råvaror. Nu har alla pusselbitar fallit på plats, säger Fredrik Persson som ansvarar för driften av Hernö Gin Bistro som öppnar i Dala den 28 juni.

Det redan välbesökta besöksmålet ska stärkas och med bistron kommer det även att vara möjligt att äta en somrig lunch lagad av den premierade kocken, kanske slinker det ner något gott i glaset också.  Bistron har plats för strax över 100 gäster inne i restaurangen och gårdshuset, eller ute på terrassen.

– Det känns jättebra att vara här och jag känner redan innan öppning ett starkt engagemang hos Härnösandsborna. När jag lade ut ett personligt Facebookinlägg om att jag hade börjat hos Hernö Gin var responsen brutalt bra, säger köksmästaren.

För många är det en välkommen comeback att Fredrik börjar på Hernö Gin. De senaste åren har han och hans sambo Anna Näslund drivit Brygghuset i Härnösand. Efter en kort avstickare på High Coast Whiskys besökscentrum i Bjärtrå, har köksmästaren nu landat närmare hemmet i Härnösand.

Fredrik Persson
  • Ålder 40 år
  • Familj Sambo och en dotter på sju år
  • Bor På Haga i Härnösand
  • Gör Nybliven köksmästare på Hernö Gin Bistro i Dala