Näringsliv Yippie Jul 2020

En blomstrande jul

En hektisk julmånad har börjat för Madeleine Dahlin och hennes personal på Acacia.

Madeleine Dahlin har drivit blomsterbutiken Acacia vid polishuset i Härnösand de senaste sju åren. I lokalerna har det varit blomsteraffär i ”alla” år.
Till jul säljer butiken ungefär lika mycket snittblommor som växter och grupper. Acacia har Härnösands största kylrum för snittblommor och ett stort utbud av färdiga buketter och dekorationer.
– Speciellt män tycker att det är jättebra att det finns färdiga buketter. Då kan de se buketten de ska ge. Kvinnor vill oftare komponera en bukett själv, säger floristen.

December är blomsteraffärens mest hektiska månad, den månaden då det ska hämtas in en ekonomisk buffert för resten av året. Likt förmodligen alla andra butiksägare, är Madeleine bekymrad för att de strängare restriktionerna i förbindelse med covid-19-pandemin kommer att påverka decemberomsättningen negativt. Hon har anpassat butikdriften till den rådande situationen och berättar att de har beställningslösning på nätet. Men det går också att ringa in sin beställning och önska utkörning. Vill kunden inte gå in i butiken och handla kan de knacka på fönstret så kommer personalen ut och hjälper till. Hon säger att de även har gjort butiken trygg.
– Vi har handsprit vid ingången och i kassan, vi är försiktiga och håller avstånd i butiken och jobbar inte om vi känner oss hängiga. Vi ska också pröva visir.

Opp amaryllis!

Madeleine Dahlin

Ålder 48 år.
Bor På Lidgatan.
Familj Sambo och tre barn.
Gör Driver blomsterbutiken Acacia på Storgatan.

Artikeln publicerades i Yippie Jul 2020 på sidan 17