Näringsliv Yippie 2 2021

Fyra företag startar Skeppsbrogruppen

First Hotel, Clipp-Er, Videoteket och Wirströms kafé på Skeppsbron har bildat en företagsgrupp som är döpt till Skeppsbrogruppen. De fyra företagen ska marknadsföra sig tillsammans och skapa aktiviteter runt Skeppsbron. Gruppen kan ibland känna att deras verksamheter ligger i en förort av stan, men de ser absolut stora möjligheter i att ligga så pass nära torget och samtidigt naturskönt vid vattnet och hamnpromenaden.
– Vi vill synas ihop och lyfta varandra, säger Anna Pettersson på Videoteket.
– Nu i pandemin är det tufft för alla. Vi kan hjälpas åt och dra saker och ting tillsammans. För oss ger mer aktivitet våra kunder ett mervärde, säger Sara Nilsson på First Hotel.
Skeppsbrogruppen är redan igång med gemensam marknadsföring i sociala medier och de ­arrangerade sin första aktivitet på Alla hjärtans dag.
– Vi ska arrangera aktiviteter för hela familjen, från barnvagn till rullator, som skattjakter, frågeslingor och bubbelbruncher, säger Kenneth Nilsson från Clipp–er och gruppen berättar att det till exempel blir påskäggjakt utomhus till påsk.
Hur ser Skeppsbron ut om tio år?
– Jag hoppas på en samlingsplats, ett gångstråk och bänkar vid vattnet, säger Anna.
– Det finns en glasskiosk och en brygga med servering, säger Sara.

 

Wirströms konditori och kafé

Ägare: Walida Labban.
Har drivit caféen på Skeppsbron I 5 år. Det har tidigare funnits ett Wirströms kafé på samma adress, men med andra ägare.

Salongen Clipp-er

Ägare: Kenneth Nilsson.
Har drivit frisörsalongen på Skeppsbron i 16 år.

Videoteket

Ägare: Anna Pettersson.
Tog över Videoteket 2017, som hade funnits på Skeppsbron sedan 2011. Är ett eventbolag som bland annat skräddarsyr lösningar på kalas och andra festligheter. Butiken säljer dessutom ballonger, godis och glass och hyr ut film.

First Hotel

Hotellchef: Sara Nilsson.
Gamla Stadshotellet byggdes på slutet av 1800-talet på Skeppsbron. 1968 revs hotellet och ersattes av en nytt hotell med 97 rum, det nuvarande First Hotel.

Visioner för skeppsbron

Härnösands kommun håller på med ett planprogram för Skeppsbron. Det är ett program med visioner som ska vägleda och samordna det som ska byggas och planeras i området.
— Genom dialog med invånare, företag, tjänstepersoner och föreningar samt genom analyser och designprocesser kommer en målbild att formuleras, och därefter ett gestaltningsförslag och tankar om hur platsen bäst kan utvecklas, berättar Hanna Krämmer, som är planhandläggare och projektledare för planprogrammet för Skeppsbron. Arbetet med dialog och att utforma ett förslag kommer pågå under våren och sommaren och förhoppningsvis gå ut på samråd under hösten.
Förslaget kommer sedan att revideras och granskas på nytt. Målet är att anta planprogrammet under våren 2022.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2021 på sidan 21