Näringsliv Yippie 1 2020

Lena satsar!

Renoveringen av lokalerna på Köpmangatan har gått i rekordfart. Lena Fällström sänder en tacksamhetens tanke både till fastighetsägaren NSI och sambon Greger Brändström som varit i högsta grad delaktiga i att Savon kunde öppna redan i början av januari.

Yrkesskicklighet och en stor portion nyfikenhet har tagit frisören Lena Fällström till ständigt nya uppdrag och nya platser. Efter att ha bott i Stockholm, schweiziska Bern och tyska Baden-Baden är hon nu tillbaka i hemstaden Härnösand.Sedan början av januari driver hon egna salongen Savon på Köpmangatan.

Efter frisörutbildning i Örnsköldsvik i slutet på 1980-talet och jobb på klassiska salongen Chez Ri i Härnösand flyttade Lena till Stockholm där hon fortsatte att arbeta och utbilda sig. För att bara trampa på i samma fotspår är inte riktigt Lena Fällströms grej. Idag är hon även utbildad make up-artist och färgtekniker med specialkompetens inom hårfärgning.

Under många år föreläste hon dessutom och reste mycket runt om i Europa. Hon bodde fem år i Bern och fem år i Baden-Baden, samtidigt som hon drev egen salong i Stockholm och fick två barn.
– Det låter stressigt, men jag har älskat det livet. Jag har alltid varit nyfiken och gillat att vara på väg mot nya saker.

Härnösand har alltid varit en fast punkt även under utlandsåren och för ett knappt år sedan tog kärleken henne hem igen. Och nu är det dags att driva egen salong igen.
– Jag har ju drivit eget i många år tidigare och när den här lokalen dök upp så såg jag möjligheterna. Det var svårt att stå emot.

Savon blir en Schwartzkopfsalong, och till en början är Lena ensam i salongen, men siktet är inställt på att utveckla verksamheten. Det finns plats för 2–3 frisörkollegor i lokalerna, men det finns även plats för andra företagare inom skönhet och hälsa på Savon. Och framförallt är siktet inställt på att bygga upp en butik för make up med lite bättre kvalitet.
– Utbudet är faktiskt väldigt tunt i Härnösand sedan Åhléns la ner så jag är övertygad om att det finns en marknad.

Den nya salongen har redan öppnat, men den officiella invigningen dröjer till mars.

Artikeln publicerades i Yippie 1 2020 på sidan 18