Härnösand Yippie 9 2019

Sara är ny chef på First Hotel Stadt

Sara Nilsson har jobbat både på Arbetsförmedlingen och som eventansvarig för allsvenska GIF Sundsvall. Nu ska hon tar First Hotel Stadt in i framtiden.

Hon bor i Sundsvall, men är långt ifrån vilse i Härnösand. Hon jobbade fem år på Arbetsförmedlingen här och tycker att det är roligt att vara tillbaka.
Bara en dryg timme innan Yippie kommer på besök har beskedet om att Mark- och miljööverdomstolen ger klartecken för ett destinationshotell på Kanaludden kommit.
Vad är din kommentar till den nyheten?
– I grunden tror jag ju att vi mår bra av konkurrens. Sedan hade jag önskat att vi hade kommit igång med vår planerade renovering här. Vi vill inte komma efter.
Hur ser er tidsplan ut?
– Vi har ett löfte, men vi vet ännu inte när vi får starta. Kanske påverkar beslutet om destinationshotell vår tidsplan, det var jag inte ännu, men jag har sagt att jag önskar att vi får börja med rummen. Det är det viktigaste. Sedan ingår en flytt av restaurangen till markplan, flytt av konferensrummen och nya rum också i planen, men rummen kommer först.
Vad vill du göra med Stadt?
– Nu har jag jobbat väldigt kort tid, men jag vill jobba mycket mer tillsammans med andra aktörer i Härnösand. Vara med på det som händer, samarbeta om event men även dra igång egna. Jag vill ha vernissage här, bubbelbrunch på löningslördagarna och så är det i princip klart att vi kommer att köra ett event tillsammans med Toyota. Det kommer att hända saker här!

Sara Nilsson

ÅLDER 49
FAMILJ Man, två barn, två barnbarn
BOR Sundsvall
GÖR Hotellchef på First Hotel Stadt

Artikeln publicerades i Yippie 9 2019 på sidan 10