Näringsliv Yippie 6-7 2021

Tre kvar till bygglov

Företaget EgenLokals satsning på Saltvikshöjden närmar sig nästa fas. Nu saknas tre köpare för att projektet ska vara säkrat och bygglovsansökan ska lämnas in.
– De som har bokat kommer troligtvis att få köpavtal för underskrift före semestern, säger projektledaren Jonathan Durkin.
Affärsidén med ”industriradhus” där varje lokal säljs som en friköpt fastighet har väckt intresse både bland näringsidkare och privatpersoner i Härnösand. Och även om det fortfarande saknas tre köpare så är Jonathan Durkin säker på att projektet går i lås.
– Allt känns positivt, intresset är stort och vi är helt inställda på att bygga. Däremot märker vi att många vill se lokalen innan man köper, och det gör att man tvekar när det gäller att teckna sig.

Lösningen kan bli att de planerade 20 lokalerna bantas till 16 och att EgenLokal bygger och inledningsvis hyr ut enstaka lokaler i byggnaden.
Bygget av en liknande industriradhusbyggnad i Timrå med 30 lokaler är redan säkrad och bygglovsansökan inlämnad. Planen Kan de sista köpeavtalen i Härnösand undertecknas efter sommaren så är planen att ha byggnaden på Saltvikshöjden inflyttningsklar sista augusti 2022.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2021 på sidan 31