Härnösand Yippie 10 2015

Inflyttning pågår

Text Joel Lindström Foto Pawel Maronski

Fler bilder:

Nu lyser det i fönstren på Bryggaren strand. Efter år av väntan är det dags att flytta in – med havet som närmsta granne. Vi hälsade på i två av husen – hos familjen Grundberg som bytte sin Härnösandsvilla mot mer havsnära boende, och familjen Nordell Alvåg som flyttat hit från Timrå.

”Vi hade aldrig kunnat tänka oss att det var så här nära vattnet”

Birgitta Nordell Alvåg
Ålder 50
Gör Arbetar på Statens Pensionsverk i Sundsvall

Andreas Alvåg
Ålder 36
Gör Försäljningschef på Logosol

Marcus Alvåg
Ålder 12
Gör Går sjätte klass på Gerestaskolan

Joel Nordell
Ålder 17
Gör Går andra året på teknikprogrammet på NTI i Sundsvall

“Vi har flyttat från vårt stora hus i Stavreviken tre mil utanför Sundsvall hit till Bryggarens Strand. Allt började för fem år sedan när vi satt och funderade på annat boende. Vi kollade runt och efter ett tag hörde vi om det här projektet. Det slutade med att vi skrev upp oss på en intresselista. Den sista september flyttade vi in, och det känns verkligen jättebra. Det är ljust, fräscht och ett helt nytt hus utan renoveringsbehov de närmaste åren. Det som lockade är närheten till stan och hela Härnösand. Det är också perfekt för oss som gillar att vara ute och springa. Här är det bara att kliva utanför dörren och ta en härlig löprunda mot Nickebostrand. Vi har följt bygget med spänning de här åren, men det är helt annan en sak när man väl kommer in i huset. Vi hade aldrig kunnat tänka oss att det var så här nära vattnet. Vi har båtplats precis utanför och nästa år ska vi köpa en segelbåt, det blir härligt! En annan sak som är bra med huset är att det ger mig (Birgitta) inspiration till akvarellmålningen. Jag har min målarhörna vid fönstren där utsikten över Härnösand är fantastisk. Vi är verkligen jättenöjda med vårt nya hem. Det har varit en jäkla resa och nu ser vi fram emot att flytta in ordentligt.”

 

”Från övervåningen är utsikten över Härnösand fantastisk”

Anki Grundberg
Ålder 49
Gör Egenföretagare inom IT och kunsultar som projektledare

Jonas Grundberg
Ålder 50
Gör Driver ett IT-företag i Sundsvall som han byggt från 0 till 25 anställda

Familj: Två barn som numera bor i Stockholm

“För oss var tajmingen helt rätt. Nu när båda våra två döttrar har flyttat till Stockholm för jobb och studier bestämde vi oss för att det här området skulle passa oss bra. Det passar helt rätt i livet. Närheten till stan, naturen och havet är perfekt för oss som åker mycket båt och gillar att vara ute i naturen. Här kan vi lägga till med båten precis utanför huset. Vi fick nyckeln till huset i slutet av augusti och flyttade in den första oktober. Vi sålde huset på Bryggeribacken redan förra sommaren. Sedan dess har vi bott i en stor lägenhet på Skeppsbron, följt utvecklingen på området och sett fram emot att äntligen få flytta in. Vi har fått bra guidning kring materialval och liknande av leverantörerna som varit hjälpsamma, lyhörda och smidiga. I slutändan har allt verkligen överträffat våra förväntningar. Vi kunde inte drömma om att ha fyra meter till havet på det här sättet. Jag (Jonas) har precis köpt ett sex meter långt metspö så att jag kan sitta och fiska direkt från uteplatsen. Helt fantastiskt! Huset är stort och rymligt och från övervåningen är utsikten över Härnösand fantastisk.”

Artikeln publicerades i Yippie 10 2015 på sidan 28