Näringsliv Yippie 2 2015

Johan Malmberg, taxichaufför

Text & foto Linda Saltin

”Nu är jag inne på tionde året som taxichaufför. Det är nytt personbästa för mig på ett och samma jobb. Jag har varit allt från officer på KA 5 till bilvårdare och gatuköksägare. Tanken att bli taxichaufför fick jag efter att ha sett på TV om en tidigare chef inom socialtjänsten som startade karaoketaxi och blev lycklig. Så jag tog ett taxileg och började köra extra. Sedan fick jag möjligheten att köpa en egen taxibil och startade eget under Härnösand Taxis regi. Nu har jag två bilar och en heltidsanställd. Jag är också delägare i Härnösand Taxi AB. Vi har femton bilar tillsammans som alla går enligt ett skiftschema, ett fantastiskt rättvist system.
Jag trivs med de udda tiderna och att man vet aldrig vet var dagen slutar. Ett, tu, tre, så är man i Sundsvall, Kramfors eller Örnsköldsvik. Mitt rekord är Luleå. Jag lyssnar gärna på en ljudbok om jag kör tom bil. Jag gillar verkligen att köra bil.
Fredag och lördag är roliga kvällar att köra, då har jag en speciell “Taxikväll”-spellista i bilen. Jag träffar så fantastiskt mycket folk i jobbet. Fascinerande många som åker taxi har väldig lätt för att öppna sig, de kan på kort tid berätta mycket om sig själva. Det gäller att ha lite musiköra och känna av om man ska vara tyst eller prata.
Efter tio år bakom ratten tycker jag fortfarande att det är helt fantastiskt att vara taxichaufför!”

Johan Malmberg

Ålder 59 år
Bor I lägenhet på Norra Kyrkogatan
Familj Ja! Sambo och fyra vuxna döttrar och två bonussöner, som alla är utflugna, sex barnbarn och det sjunde på väg.
Gör Taxichaufför och egenföretagare
Fritid På sommaren är det mycket båt och stuga, på vintern är jag mycket ute i stugan i Nordingrå. Försöker få till yoga en gång i veckan.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2015 på sidan 36