Sport & fritid Yippie 4 2020

Ändrade padelplaner – det blir Hernöverken

Foto Propadel

Företaget Propadel skalar upp sina planer för Härnösand.
Istället för fyra banor på Högslätten blir det åtta banor på Hernöverken.
Bygglov är inlämnade och målet är att kunna öppna den nya hallen strax före jul.

I januari berättade Yippie att Gävlebaserade företaget Propadel stod redo att plöja ner tio miljoner kronor i en ny padelhall på Högslätten. Hallen var ritad, en ny detaljplan på plats och allt verkade klart.
Då kom ett erbjudande från fastighetsägaren Westerlinds som Propadel inte kunde säga nej till.
– Vi hade kontraktet framför oss när det nya budet kom, men då kände vi direkt att det här var helt rätt.
Varför var det här bättre?
– Högslätten var en bra placering, men ytan var begränsad och vi kunde inte riktigt bygga så stort som vi ville. Nu får vi dubbelt så stort. Vi bygger åtta banor och ska man vara lite krass så är det så att om vi är först och kan bygga tillräckligt stort så är det svårare för konkurrenter att slå sig in på marknaden. Dessutom vill Westerlinds skapa en aktivitetshall med klättring och gym i anslutning till padelbanorna och det tror vi också på, säger Fredrik Vykander på Propadel.
Den lokal som företaget kommer att hyra är på 2 709 kvadratmeter och avtalet löper på 10 år. Westerlinds vd Emil Westerlind är mycket nöjd med den nya etableringen.
– Det här är en etablering som har stått på vår önskelista under en längre tid och som vi har jobbat hårt för att få till. Padel är en sport under stark tillväxt och hallen är dessutom en viktig del för vår vision för området. Tobaks har blivit Härnösands modernaste företagskluster. Samtidigt driver vi en detaljplaneprocess för att kunna skapa havsnära boende vid Sälstens Udde, som förhoppningsvis är klart tidigt 2021. I framtiden ser vi Hernöverken som en plats där service och modern lätt industri kompletteras med aktiviteter, möten och fritid, säger Emil Westerlind.
Propadel siktar på att öppna sin nya anläggning före jul.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2020 på sidan 19