Sport & fritid Yippie 4 2022

I huvudet på:

Fredrik

Text Marcus Nyberg Foto Kenneth Zetterlund

Om sitt entreprenörskap
För mig är det ganska enkelt. Jag har alltid jobbat med service och försäljning, som anställd och egen företagare. Målet då är att alltid överträffa kundens förväntningar och det har drivit mig framåt. För att lyckas med det måste man ha äkta engagemang, en bra strategi samt ordning och reda. Jag gillar uttrycket ”framgång kommer till den förberedde”. Min målsättning på Härnösands Golfklubb är att medlemmar och kunder ska få ”valuta” för den tid och sina pengar som de väljer att investera i vår verksamhet. Jag är glad och stolt över det arbete som vi lade ned på Umeå GK under min tid där och det är kul att se att de har fortsatt att vara en väldigt bra verksamhet som utvecklas. Mitt första år på klubben blir att skapa mig en bild av hur vi kan utveckla Härnösands GK framåt. Det känns inspirerande.

Om att leda
Jag vill skapa en arbetskultur som framåtlutad, engagerad och där vi ser och bekräftar varandra. Jag har hög målsättning och vill se ett engagemang. Men bara för att man ställer höga krav betyder inte det att man inte har ett medmänskligt ledarskap. Det ska vara kul att gå till jobbet och en morot är betydligt effektivare än en piska. Kulturen på jobbet skapar vi tillsammans och att leda genom att bekräfta engagemang och goda vanor är ett vinnande koncept! Då blir vi alla “framåtlutande”.

Om golf
Jag började i början av 1990-talet på Bjurholms GK, men skulle inte säga att jag är en golfnörd. Gillar dock att golf ger så direkta resultat. Slår jag ett dåligt slag så blir oftast resultatet av det dåligt, men slår jag ett bra slag så blir resultatet många gånger bra. Jag brukar spela både bra och dålig golf, tyvärr oftast under samma runda och har 13 i hcp. Det är även härligt att golf erbjuder så mycket rörelse utomhus vilket passar mig perfekt.

Om barns rörelse
Jag tycker att det går att dela in i två delar. Den ena delen är att de flesta barn tycker att det är kul att lära sig nya saker och finner en glädje i att röra sig. Det kan sedan utmynna i att man vill tävla och jämföra sig med andra. Den andra och viktigare delen är att idrott och rörelse skapar minnen och kamratskap. Idrott skapar ett bra sammanhang för barn att utöva rörelse. Idrotten handlar inte om att få fram stjärnor utan det är mycket större än så. Golf är ett utmärkt sätt för barn i alla åldrar och med olika bakgrunder att hitta ett bra sammanhang att utöva idrott. Man lär sig att ta ansvar och att vara sin egen domare. Allra bäst är nog att golf skapar många oförglömliga sommarminnen där man kan njuta av sommarlovet från morgon till kväll och där glassen i restaurangen ibland kan vara viktigare än golfresultatet.

Om hundar
Har alltid haft hundar omkring mig men just nu är det lite känslosamt. Fick ta bort min senaste hund i mars vilket alltid är jobbigt. När jag tänker efter har jag haft hund i 46 av mina 51 år. Jag gillar att de är så lojala och bidrar till så mycket glädje och uteliv. Har haft många collies och som de vallhundar de är så älskar dom att vara ute på golfbanan och ständigt vara med sin flock. Jag ska nu sörja klart sedan blir det att skaffa en ny hund.

Fredrik Hedvall

ÅLDER 51 år.
FAMILJ Bor med min fina Lina och hennes 2 killar, Arvid 12 år och Olle 10 år. Utflugna dottern Ruth och hennes sambo Albin.
BOR I Umeå, på Teg, men just nu i en fin stuga ute på Härnön.
GÖR Jobbar som klubbchef på Härnösands Golfklubb.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2022 på sidan 18