Näringsliv Yippie 4 2016

Hallå där fotograf Lasse Näsström

Hallå där fotograf Lasse Näsström som var den enda som fick en bild på det avgörande målet när Leksand skickade ner Modo i Hockeyallsvenskan.

Lasse Näsströms bild på Brock Montpetits avgörande mål mellan Modo och Leksand.

Lasse Näsströms bild på Brock Montpetits avgörande mål mellan Modo och Leksand.

Vad har hänt sedan dess?
– Jag har blivit nationalhjälte i hela Dalarna. Alla vill ha min bild. Den säljs utskriven, trycks på t-shirts och andra souvenirer och ska vara med i Leksands nästa jubileumsbok.
Så du är rik nu?
– Nej inte rik, men bilden har ändå ensam gett mig en anständig månadslön på bara några veckor. Och den kommer nog att fortsätta ticka in lite under lång tid framöver. Den har också lett till förfrågningar om andra jobb, vilket är lite komiskt eftersom det fototekniskt är en usel bild. Den är både oskarp och felexponerad.
Hur kommer det sig att du är ensam om bilden?
– Jag gick emot strömmen. Alla andra fotografer trodde på Modo och ställde sig på den sidan banan. Så i stället för att stångas med alla andra bara för att få exakt samma bild så gjorde jag tvärtom.
Men du är ju Modo-fan. Hur kunde du göra så?
– Det var en rent yrkesmässig bedömning. Jag måste tänka så när jag jobbar. Privat  så känns det förstås i hjärtat att Modo åkte ur. Men jag är inte så förtvivlad som många andra. Jag tror inte att Övik sviker sitt lag. Nu har de en chans att bygga nytt och gör de rätt så kan det bli bra!

Artikeln publicerades i Yippie 4 2016 på sidan 12