Sport & fritid Yippie 3 2014

Hårdare motstånd väntar Anton

Text Emilia Eliasson Foto Pawel Maronski

När Anton Lindh var tolv år tog hans pappa med honom till en discgolfbana för första gången. Anton fattade snabbt tycke för sporten och i dag har han två guld i lag-SM och tre guld i junior-SM i bagaget. Han har dessutom tävlat i både Europa och USA.
– Jag har testat många olika sporter men det var discgolfen jag fastnade för. Det är en sådan härlig känsla när man får till ett perfekt kast och ser frisbeen flyga genom luften. Sedan lär man känna väldigt mycket folk ute på tävlingarna också, säger han.
Discgolfens princip är ganska enkel; med hjälp av en frisbee ska man träffa olika korgar och den spelare som tar sig runt banan på så få kast som möjligt vinner. Anton berättar att det krävs hård träning för att bli duktig. Själv tränar han på banan i Kristinaparken nästan året om.
– Det blir framför allt mängdträning. Jag brukar nöta och nöta för att få in känslan. Sedan kör jag också lite meditation för att träna upp den mentala biten, säger han.
Den här säsongen går 19-åringen upp i seniorklassen och då blir motståndet hårdare. Men det är inget han är orolig över.
– Det känns bara kul. Jag har varit ganska överlägsen i min åldersklass så det ska bli roligt att få lite jämnare motstånd. Målet är att komma på minst tionde plats på SM och att få åka på VM i Pittsburgh nästa år, det vore häftigt!

Anton Lindh

Ålder 19
Bor Brännan
Familj Mamma Helena, pappa Tomas, tvillingbröderna Edvin och Vilgot och storebror Axel
Gör Läser tredje året på handelsprogrammet på Härnösands gymnasium

Artikeln publicerades i Yippie 3 2014 på sidan 13