Sport & fritid Yippie 10 2020

Jakt & golf året runt!

Thomas Lill gillar golf och hans fru är en passionerad jägare.
Nu kan båda spela och jaga året om på simulator, som de också hyr ut till andra.
– Det är vår fritidssyssla, säger Thomas och startar upp golfsimulatorn som han sedan januari i år har haft installerat i en lokal med riktig takhöjd, utrustning och avgränsande toalett och kök, och som han sedan augusti har haft uppkopplat till internet via fiber.

Här inne finns möjlighet att både träna golf och vara med på golfturneringar på en simulator som innehåller 10 000 banor från hela världen.
Han tar på sig vita handskar, lägger golfbollen på en röd laserprick och slår den mot projektionsduken, som visar området runt hålet på en bana. Slaget avläses, hur bollen spinner, med vilken styrka, höjd och uppstigning etc. och landar mer eller mindre vällyckat. Golfsimulatorn heter Skytrak.
Efter några slag byter Thomas till jakt- och skyttesimulatorprogrammet SimWay Hunt, som är framtaget i samarbete med Svenska Jägareförbundet. Här finns cirka 40 olika jaktscenarion med älg, vildsvin, björn, kronvilt, fågel och jaktstigar där olika landskap, djurets hastighet samt avstånd kan varieras.

Han kalibrerar programmet mot ett laservapen och älgjakten kan börja. En älg kommer lommande och Thomas skjuter – bom.
– Ja, det här är det min fru som kan, inte jag, förklarar han.
Hit kommer jägare och skytteintresserade och använder simulatorn för att träna skytte med laservapen. Man kan också ta med sig egna vapen och använda laserskott.
Thomas har en sida på Facebook som heter ”Vintergolf och jaktsimulator i Härnösand”, där man kan boka simulatorn för en helkväll med kompisar eller bara en timme om man blir sugen.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2020 på sidan 24