Sport & fritid

Jörgen mår bra!

Text Karin Pettersson Skarby Foto Kenneth Zetterlund

Jörgen Bladin, 62 år

Vad gör du för att må bra?

– Jag är ute i naturen och hittar på bra saker. Det kan vara avkoppling som när jag fiskar, eller mer aktivt som swim-run. Jag väntar bara på att vattnet ska bli så varmt att jag kan börja med det. Jag saknar att kunna simma. Jag brukar vara en–två gånger i veckan på simhallen, men det har vi ju inte kunnat göra sedan slutet av oktober då simhallen stängde på grund av pandemin. Skidåkning är också jättehärligt, och paddla havskajak och långfärdsskridskor på Södra sundet eller en av sjöarna i närheten när det är tillfälle för det.

Varför fiske?

– Förra helgen fick jag en öring på 1,2 kilo och den här helgen var jag i Svartvik för att få mer. Det blev ingenting. Jag fiskar både för att komma ut i naturen och för att få fisk. Har inte ätit upp den jag fick förra helgen, jag avväntar till jag får en till. Inhemsk öring, gravad på midsommarafton, plus strömming som jag har fiskat med nät, är årets höjdpunkt.

Var du bra?

– Utomhus!

– Jag sitter ute på verandan hemma här i Ytterfälle med en kopp kaffe i solen och ser på havet och lyssnar på orrspel. Kan man ha det bättre?