Sport & fritid Yippie 11 2020

Landslagskastare körde höstläger

Text & foto Jens Näsman

FRIIDROTT. Det är vecka 44 och skolornas höstlov är precis halvvägs denna onsdag.
I Öbacka Sportcenter är det dock full fart.
– Ska man konkurrera i landslagssammanhang finns inte plats för lovdagar, säger Brännan Friidrotts kasttränare Stefan Keijser.

När Yippie äntrade hallen kastades det antingen medicinbollar eller så kördes det häckövningar.
På plats fanns bland annat klubbens nyligen utflyttade diskustalang Melker Albertsson. Sedan ett par månader tillbaka studerar han på friidrottsgymnasiet i Falun.
Hur fungerar det för dig?
— Jorå, det har känts jättebra. Klart det blivit en omställning att inte ha all support runtikring som man har när man bor hemma, men det finns ju matlådor som tur är, svarar Melker med ett leende.
Om du måste laga något själv, då?
— Jag har faktiskt blivit riktigt bra på att göra kyckling och ris, svarar Melker — ett svar som möts av fnissningar av de båda träningskompisarna på hemmaplan, Ingrid Lundqvist och Wiktor Rönnqvist.
Trion har nu varsin plats i juniorlandslagets kastgrupp. För Wiktor född 2004 blir det premiär, 2003:orna Melker och Ingrid var med redan ifjol.
Första lägret skulle ha gemomförts i slutet av november i Växjö, men det gick tyvärr inte att genomföra under rådande pandemi. Nu får trion hoppas på att nästa tillfälle i månadsskiftet januari-februari blir av.

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 69