Härnösand Yippie 9 2021

Härnösandspodden möter:

Hugo Wikström, serieentreprenör

Orädd företagare

Hugo Wikström, som kallas ”Hugge”, brinner för entreprenörskap, och med andra likasinnade startat upp och drivit ett flertal företag inom ett brett spektrum av branscher, bland annat IT- och finansbolag. På senare tid handlar det att göra matindustrin mer hållbar. Just nu är han aktuell med företaget BIG Akwa där han kombinerar matfisk och massabruk, något han tror är början på en miljardindustri.

HUGO I HÄRNÖSAND
Han bor tillsammans med makan Johanna, fyra barn åldrarna 12, 14, 15 och 17 år, hunden Greta, höns, ankor och fåglar uppe på Utmarks­stigen med en perfekt utsikt över platsen för ett av hans största fritidsintressen Vårdkasen och skidåkning.

HUGO I HÄRNÖSANDSPODDEN
I Härnösandspodden berättar han om den stundande 50-årsdagen, sin ungdom, ­ungdomsförbundet Unga Forskare samt hur han ­lyckades med att driva ett ­företag med 20 minuters arbetstid i veckan – från Thailand.

NY PODVÄRD
Från och med detta avsnitt välkomnar vi även Dag Jonzon som ny podvärd för Härnösandspodden. Dag är journalist, programledare, filmare och producent. Dag är uppvuxen på Hovsjorden i Härnösand.

Hugo Wikström

ÅLDER: 49 år.
BOR: Utmarksstigen.
FAMILJ: Gift med
Johanna, barnen Ebba,
Tage, Agda och Astrid.
Hunden Greta.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2021 på sidan 55