Härnösand
Yippie karantäntips 12: Restaurangmat

Äta ute — fast hemma
Vad gör man när gästerna inte vill eller vågar komma till restaurangen?
Man låter maten komma hem till gästerna.
Flera restauranger i Härnösand erbjuder nu olika typer av tjänster för att kompensera för de allt glesare besatta matsalarna. Anna Näslund och Fredrik Persson, som driver Brygghuset Kök & Bar och Brygghuset by the Park, såg vartåt det barkade och var bland de första att ställa om.
Vi kände tidigt att vi behövde göra något annat än att bara hålla till i restaurangen och hoppas på att gästerna skulle komma. Viss service har vi haft tidigare och valt att satsa hårdare på nu, men vi provar också nya erbjudanden, säger Anna Näslund.
I arsenalen av erbjudanden finns nu till exempel:
Avhämtning. Hämta lunchmat (dagtid), beställningar från à la carte-menyn (kvällstid) eller ingredienserna till fina helgmiddagen (inför helgen) på restaurangen.
Utkörning. Lunch (främst till sällskap), och numer även matkassar med fem olika portionsförpackade rätter.
Mat hem för sällskap. Catering där färdig mat levereras, eller hemma hos-middagar där personalen lagar mat på plats hos kunden.
Aktiv matlagning. Event där en grupp lagar och äter maten på restaurangen.
0 comments