Härnösand Yippie 4 2020

Yippie karantäntips 2: Hitta Härnösand

Text Jakob Tjernström Foto Pawel Maronski

Orientera dig starkare och friskare

Isolering och sysslolöshet kan få den bästa att klättra på väggarna. Då kommer Härnösands Orienteringsklubbs populära folkhälso- och friskvårdssatsning Hitta Härnösand som en mycket välkommen – och smittsäker – räddning.
Den 15 maj drar årets Hitta Härnösand igång och upplägget är bekant: orienteringskontroller i fyra svårighetsgrader släpps vid fyra olika tillfällen. Varje kontroll är en metallkäpp med en kod och den som vill kan logga in koderna på en hemsida och är då med i utlottningen av priser.
Men det går naturligtvis lika bra att bara leta kontroller för glädjen i att komma ut, och i tider när många verksamheter och arrangemang måste ställa in/lägga ner/skjuta upp rullar orienteringen bara på. Utomhusaktivitet som enkelt kan utföras ensam eller i små grupper med ordentligt avstånd mellan deltagarna. Perfekt helt enkelt.
Intresset brukar vara väldigt stort och sysselsätta tusentals Härnösandsbor, men frågan är om vi inte fyller en viktigare funktion i år än någonsin tidigare, säger HOK:s projektledare Mattias Nordlander.
Datum och område för de fyra släppen är följande: Smitingen 15/5, Bondsjön/Murberget 29/5, Vårdkasen 15/6, Centrum 21/8.
Kartor kommer att finnas på Ica Maxi, men går också att hitta på hemsidan hittaharnosand.se, där du också hittar mer information om aktiviteten och kan logga in koder från hittade kontroller.

HOK släpper coronaspecial!

Vill du leta kontroller redan nu? Gör det! Mellan den 9/4 och den 15/5 finns 20 skärmkontroller i fyra svårighetsnivåer uppsatta i skogen bakom Västernorrlands Museum på Murberget. Detta är inte en del av ordinarie Hitta Härnösand och det går inte att registrera något på hemsidan. Men det är en möjlighet komma uti naturen och andas frisk vårluft och även en möjlighet att värma upp lite inför Hitta Härnösand. Kartor till denna coronaspecial finns på i museets huvudbyggnad samt på Hitta Härnösands hemsida.

Artikeln publicerades i Yippie 4 2020 på sidan 29