Kultur & nöje Yippie 10 2016

Anders ordnar Timo sjunger Ted

Foto Pawel Maronski

Anders Digné har aldrig ordnat en konsert i hela sitt liv. Men på fredag 28 oktober står han bakom ”Timo sjunger Ted” på Parkaden när Timo Räisänen ska sjunga Ted Gärdestads låtar.
– Jag lever mer och mer efter mottot att det man vill ska hända får man fixa själv.
Egentligen började det med att han drömde om att ha en konsert med sitt favoritband Sator i trädgården när han fyllde 40 för sex år sedan. Det blev inte av, men sedan dess har tanken grott att ändå göra en konsert med någon favorit.
– Timo Räisänen har jag alltid gillat och när jag var på hans Ted-konsert i våras så bestämde jag mig.
Första idén var att arrangera något i samband med att Timo besökte Sundsvall i somras. Av olika skäl gick inte det och efter många turer fram och tillbaka blir det nu i stället den 28 oktober.
– Jag var lite knäckt ett tag, men gaskade upp mig och jag har också fått fantastisk hjälp från många håll, till exempel av Parkaden och lokala musiker. Och inte minst av Timo själv, som bland annat har postat ett par filmer på evenemangssidan på Facebook.
Endast för det här tillfället har Anders startat företag och han tar också hela den ekonomiska risken själv.
– Familjen är införstådd med att det kan gå back, men som det ser ut nu så tror jag det löser sig. Biljettförsäljningen har gått bra.
Till vardags jobbar Anders heltid som rektor på Solenskolan och gör alltså inte det här för att tjäna pengar eller för att han har svårt att fylla sin tid.
– Nej, det är bara för att det är roligt. Och kanske kan min personal och andra bli inspirerade att också se till att saker händer. Det mesta går att fixa om man bara vill och vågar fråga!

Timo Räisänen spelar på Parkaden 28 oktober – tack vare Anders Digné.

Timo Räisänen spelar på Parkaden 28 oktober – tack vare Anders Digné.

Anders Digné

Ålder 46
Familj Fru och tre barn
Bor Villa på Hälletorp
Gör Rektor på Solenskolan

Artikeln publicerades i Yippie 10 2016 på sidan 13