Kultur & nöje Yippie 2 2014

FEMINISTJAVISST!

Foto Pawel Maronski

Den 7-8 mars bjuder Härnösands Fria Kulturförening och Härnösands
Feminister in till feministfestival. På programmet står musik, föreläsningar och workshops.
– Vi hoppas att det kan bli något återkommande som vi gör varje år,
säger Johanna Grundberg från Härnösands Feminister.

Det är andra året i rad som Härnösands Fria Kulturförening arrangerar en feministfestival. I år har de dessutom tagit hjälp av Härnösands Feminister, en Facebookgrupp som startat under hösten. Syftet är att ha roligt – och samtidigt göra Härnösandsborna mer medvetna.
– Det har saknats något sådant här i Härnösand. Vi vill visa att feminister inte behöver vara radikala utan att vi är helt vanliga människor som tror på jämställdhet, säger Helena Falbe från Härnösands Fria Kulturförening.

Fredagen den 7 mars inleds festivalen med musik av Umeåtjejen Frida Selander. Lördagen den 8 mars, på internationella kvinnodagen, fortsätter festligheterna med feministfrukost, föreläsning med Genusfotografen, workshops och en öppen scen där den som vill får uppträda. Programmet är inte helt spikat än, men större delen av festivalen kommer att äga rum på Sambiblioteket.
Arrangörerna berättar att alla som vill är välkomna.
– De som är feminister, de som undrar vad feminism är och de som bara vill ha kul. Vi hoppas att  unga, gamla, tjejer och killar vill komma. Det räcker att man kommer dit och lyssnar och tittar, säger de.

Artikeln publicerades i Yippie 2 2014 på sidan 23