Kultur & nöje Yippie 9 2020

TullaMaja: ”Jag känner mig helt lycklig över att vara här”

TullaMaja Fogelberg har tagit tjänstledigt från jobbet som radiojournalist för att studera byggnadsvård i Kramfors. I början av september flyttade hon och hennes familj från en tvåa i Sundsvall till ett hus på tre våningar, och med fyra toaletter och bastu, i Härnösand.
– Jag är helt chockad. Vi kan hjula på alla våningar och njuter av utrymmet, säger hon.
Orsaken till att det blev Härnösand var att TullaMajas sambo jobbar i Sundsvall och äldsta dottern går skola i Sundsvall, och TullaMaja går skola i Kramfors. Härnösand ligger mitt i mellan.
– För min del hade det varit svårt att pendla dagligen mellan Kramfors och Sundsvall. Härnösand är i mitten och vi behövde flytta oavsett, säger den pendlande studenten.
Familjen har tittat på hus att köpa i ett år, bland annat i Häggdånger och Stigsjö. Nu blev det att de hyr ett hus inne i Härnösand istället.
TullaMaja cyklar ner till tågstationen på morgonen, tar med sig cykeln på tåget och cyklar till skolan när hon har hoppat av tåget i Kramfors . Hon gillar sättet att pendla, tycker skolan i Kramfors är häftig och att utbildningen verkar bra. Hon tycker att hon har ett skönt liv.
Ditt första intryck av Härnösand?
– Över all förväntan. Det är otroligt vackra hus, det är en pampig stad. Alla vi möter är jättetrevliga och sociala och säger hej. Och det är ljust, mycket himmel och inte höga hus som skymmer. Det är slitet på ett charmigt sätt. Vi älskar ost och har upptäckt en fantastisk ostaffär. Biblioteket är underbart. Jag känner mig helt lycklig över att vara här.
Något minus?
– Nej, vet inte något ännu.
Vad gör du om tio år?
– Kanske har jag ett snickeri med min syster, som går samma utbildning. Jag och min familj bor kanske i ett fint hus på landet som jag snickrar på. Jag är yogalärare också och kanske har vi någon verksamhet, ett morotskafé med yoga, höns och snickeri.

TullaMaja Fogelberg

Ålder 40 år
Familj Sambo och två barn
Bor På Villa­vägen i Härnösand
Gör Pluggar byggnadsvård på Träakademien i Kramfors och flyttar till ett jättestort hus i Härnösand

Artikeln publicerades i Yippie 9 2020 på sidan 14