Mat & dryck Yippie 6-7 2020

Lina ger torget nytt liv

Foto Anders Eliasson

Med start 10 juni har Lina Bergström erbjudit växtbaserad, varierad och smakrik mat från en matvagn på torget.
46-åringen, som bland annat drev restaurangen Mormor Hilma på Nybrogatan för några år sedan, har jobbat som kock i 20 år och har sin nisch i vegetarisk mat och dricka.

I matvagnen erbjuds dagens lunch och soppa, varma och kalla drickor, med ett hållbarhetstänk och tillagat av färska råvaror.
Det ska vara ett hälsosamt men också ett prisvänligt alternativ.
– Jag vet själv som ensamstående mamma hur det är att gå ut och äta. Jag kommer att kämpa för att hålla billiga priser, och för att alla ska hitta någonting de tycker om, säger matentusiasten.
Årets matvagnssatsning är en testkörning på om konceptet fungerar.
– Funkar det och gillar jag det, fortsätter jag i en lokal.
Vad förväntar du i sommar?
– Jag hoppas vagnen blir ett ställe där det är mysigt att hänga, drar till sig olika evenemang och som ger ett flöde. Härnösand är en liten pärla längs kusten och vi kan vara en anledning till att genomresande stannar till och får en känsla av vad Härnösand är. Torget är en mysig plats och förtjänar mer aktivitet och folk. Jag hoppas också att vi får köra ut många matlådor och att jag och mina barn ska kunna försörja oss på mitt företag.
Hur har responsen varit till nu?
– Bara positivt, har fått stöd från många. Folk har frågat om familjelådor och om deras barn kan få med sig mat innan träning och andra specialare. Allt kan fixas. Om det är det en lucka som folk har saknat, och jag kan fylla den luckan, blir jag bara nöjd.

Karolina Bergström

Ålder 46 år.
Familj Tre barn, tre ­kaniner och en katt.
Bor Bondsjöhöjden.
Gör Studerar just nu två år på distans till att bli affärsutvecklare inom besöksnäringen. Driver parallellt catering och har i sommar startat ­Hippie Foodtruck på torget i Härnösand.

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2020 på sidan 20