Mat & dryck
Royal igång igen

Efter att ha stått tom i över fyra år har nu Restaurang Royal öppnat igen. Det är Mathias Eriksson, som efter 26 år som kock för första gången öppnar egen restaurang.
– Det är ett stort steg som jag har velat ta länge. Men utan ett stort eget kapital är det mycket som måste stämma och nu gjorde det äntligen det.
Den 7 januari öppnade Restaurang Royal och antalet matgäster har hittills motsvarat Mathias förväntningar. Än så länge serveras bara luncher, men Mathias har även andra planer.
– Jag vill ”boa” in mig först med luncherna, men på sikt ska jag ha öppet kvällar också.
En à la carte-restaurang som är öppen varje kväll blir det dock inte. Mathias idé är i stället att ha enstaka kvällar där han komponerar en färdig meny.
– Nivån blir så mycket bättre när man lägger allt krut på en meny. Så fungerar jag i alla fall.
Andra lösa idéer är after work på fredagar och familjemiddag på söndagar.
– Nu ska vi växa in i det här och så får vi se var det landar.
0 comments