Näringsliv Yippie 11 2020

Bob Lewis öppnar på Saltvikshöjden

Foto Anders Eliasson

Säg Tommy Westin så ser många kanske lite undrande ut. Men säg istället Bob Lewis så vet nog de flesta Härnösandsbor med stort bilintresse vem vi pratar om.

Nu gör Tommy/Bob en storsatsning och flyttar in på Saltvikshöjden med sitt BL Garage. I slutet av november ska verksamheten vara igång i de nya lokalerna på Verkstadsvägen.
Hittills har verkstaden hållit till hemma på gården i Stensviken i lite mindre skala, men under hösten har arbetet i verkstaden kombinerats med förberedelser i de nya lokalerna inne i stan. Och snart är det dags för invigning i lokalen som ligger granne med Peckas Naturodlingar och som tidigare har inhyst Ramirent.
– Vi investerar i nya maskiner och den senaste tekniken, och nu (läs: mitten av november) väntar vi bara på lyftarna. När de kommer är vi igång, säger Tommy Westin.
Han är själv bland annat utbildad bilmekaniker och får sällskap på BL Garage av två anställda. Går allt enligt planerna anställs ytterligare en mekaniker under 2021. BL Garage tar på sig alla jobb som rör bilreparationer, utom större plåtjobb, och går allt i lås blir verkstaden också Mekopartner i januari 2021. Att vara Mekopartner ger både snabb tillgång till originalreservdelar och är samtidigt en kvalitetsstämpel.
– Mekonomen sökte samarbetspartner i området och tog kontakt och det föll väl ut. Det har gått väldigt fort och nu ser vi fram emot att komma igång på allvar.

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 28