Näringsliv Yippie 6-7 2014

Jag och mitt jobb: Malin Fernlund

Text Linda Saltin Foto Pawel Maronski

Nu har jag jobbat i tre år som servitris. Jag halkade in i restaurangbranschen på ett bananskal. Direkt efter gymnasiet sommarjobbade jag på St Petri Logen och sedan blev jag kvar. De skulle precis utöka verksamheten och jag fick fortsatt anställning. Jag hade ingen erfarenhet av yrket när jag började så jag fick lära mig allt praktiskt från grunden. På gymnasiet pluggade jag handel och administration och har läst många säljteknikkurser, det tror jag kan vara en fördel i yrket.
Det roligaste med jobbet är att man träffar så ofantligt många olika människor varje dag. Man får också vara med och uppleva mycket. Det är roligt att servera vid bröllop, på olika galor och på festivalen Broöppning. Och i höstas serverade jag faktiskt kungen och drottningen på residenset, det var speciellt.
Nu jobbar jag på Matbaren. Det känns väldigt kul att ha fått börja jobba i en helt ny restaurang. Det är en mysig miljö och blir lite som att jobba hemma i ett vardagsrum. Jag trivs jättebra på jobbet, vi jobbar intensivt tillsammans och arbetskamraterna blir som en extrafamilj. Vi yngre som är i samma ålder umgås en del på fritiden också.
Ett litet minus med jobbet är de obekväma arbetstiderna, ibland kan jag sakna att  jag inte kan vara ledig när alla andra är lediga. Men det är ett väldigt roligt jobb där ingen dag är den andra lik och det positiva överväger!

Malin Fernlund

Ålder 22 år
Bor Storgatan
Gör Servitris på Matbaren
Familj Sambo med Henrik
Fritid Spelar korpfotboll och umgås med vänner och familj

Artikeln publicerades i Yippie 6-7 2014 på sidan 46