Näringsliv Yippie Jul 2020

Saker och smaker

Från och med första december finns en gårdsbutik med saker och smaker på Vårsta.

Vi tänkte att vi skulle öppna redan i våras, men på grund av pandemin fick vi tänka om. Nu har vi tagit oss tid till att försöka hitta bra kvalitetsprodukter från företag som kan leverera, säger restaurangchef Eva Larsson på Vårsta restaurang & event.
De öppnade butiken Sans och smaker den första december och kommer att hålla butiken öppen under restaurangens öppningstider, som just nu är tisdag till och med fredag mellan 11:00 och 14:00.
Där kommer det säljas både det som produceras av Vårstas egna verksamheter och från andra producenter i regionen.
– Från projekt i huset där det tillverkas fina och genuina saker. Vi ska också ta in det som är ätbart och, ja, vad säger man, bra saker och smaker, berättar Eva.

Det kommer att vara smaker som kan bevaras eller snabbt konsumeras, bland annat bröd och kakor från verksamhetens egna bageri Syster Ester. Andra producenter är Mittbi, Design by Kalén (se egen sak), Aftek, Skare Ljus, Bjarka Craft of nature, Gånsviks choklad, Lena Z bambukläder, Grön helhet, Skogens sköna gröna och Kristina Wålsten vävstuga.
Dessutom kommer en konstnär ha utställning i butiken. I december kommer Hans Forsell visa sina konstverk.
Hur har det varit för er under corona?
– Det har varit lite jobbigt för oss, som för alla andra. Förmånen vi har är att våra gäster är kvar även om det är i mindre omfattning. Vi hade en stigande kurva i sommar och tidig höst, men när det kom nya restriktioner backade det igen. Jag är nöjd ändå. Gästerna kommer ju, det är ju inte tomt här.

Ett urval av butikens produkter.

 

Eva Larsson

Ålder 66 år.
Familj Dotter i Sollentuna.
Bor På Brännan.
Gör Restaurangchef på Vårsta restaurang & event.

Artikeln publicerades i Yippie Jul 2020 på sidan 18