Näringsliv Yippie 11 2020

Savon storsatsar på dofter

Foto Anders Eliasson

Lena Fällström och Greger Brändström satsar stort i Härnösand och startar webbshop samtidigt som en hår-, hud-, kroppsvård- och makeupbutik öppnas i en större salong på Köpmangatan. Lyckas de bygga upp intresse, nätverk och omsättning i webb­shopen, blir det ett eget parfymeri i centrum under 2021.

– Vi utvecklar Savon och satsar i Härnösand. Först startar vi vår webbshop 1 december. Vi jobbar också med att starta ett parfymeri 2021. Det som är avgörande för att få in kända parfym- och hudvårdsmärken, är att det säljs stora volymer och då måste vi förutom Härnösand ha hjälp från andra städer för att få upp volymen, säger frisören, makeupartisten och färgteknikern Lena Fällström på Savon på Köpmangatan.
De har nu renoverat sina lokaler och flyttat själva salongen för att kunna ha större butiks­utrymme närmast gatan. I butiken ­kommer det finnas hår,- hud,- och kroppsvårds­produkter samt makeup. De kommer samtidigt öppna webbshop på savonshop.nu med samma produkter som finns i butiken.
Planen är att de öppnar ett parfymeri i ­centrumkärnan nästa år.
– Vi tror det är en stor fördel att ha en butik mer centralt mot torget och vi tittar efter lediga lokaler nu, säger Lena.
I anslutning till satsningen söker de
efter personal. Både folk som kan jobba i ­butikerna, frisörer att anställa eller frisörer som vill hyra en stol i salongen, men också till exempel ­makeupartister som kan hålla ­utbildningar.

”Vi vill hitta bra folk och skapa fler arbets­tillfällen.”

Savon har redan planlagt sitt första webinar som kommer att hållas i Savons nuvarande lokaler, som har 20 sittplatser.
Planen är att hålla makeup-och eventkvällar, föreläsningar och utbildningar.
För att kunna göra den här satsningen kommer Lenas sambo Greger sluta sitt jobb som säljledare i Länsförsäkringar, där han har ­jobbat i 35 år.
– Det känns jättebra att vara med på denna satsning, säger Greger.
– Fördelen med mig och Greger är att vi jobbar bra ihop. Han är praktikern och jag har massor av idéer. Jag är glad för att Greger kliver in och är med och utvecklar företaget, säger Lena.
Lena har sedan uppstarten av Savon i Härnösand 1 januari i år byggt upp en stor kundkrets.
– Det är många kunder här i Härnösand! I fjol pensionerade sig tio frisörer här – vad jag vet om. Vi vill hitta bra folk nu och skapa flera arbetstillfällen. Vi satsar verkligen i Härnösand, säger Lena.

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 10