Näringsliv Yippie 9 2020

Trio nyöppnar klassiska Sibylla

Foto Pawel Maronski

I december förra året gick snabbmatskedjan Sibylla i Härnösand konkurs. Den 24 september öppnar man dörrarna till restaurangen vid Ica Maxi igen.
Ali Ghulam Hussin var en av dem som förlorade sitt jobb vid konkursen för mindre än ett år sedan. Då hade han jobbat där sedan öppningen 2013.
Nu är han tillbaka på sin gamla arbetsplats och tar över restaurangen tillsammans med Roger Wallström och Micke Lind, som också driver Sibylla i Birsta. De tre blir delägare i det nya bolaget i Härnösand. Ali är köksansvarig och Micke och Roger kommer också att jobba ett par, tre dagar i veckan på Sibylla Härnösand. Bolaget ska dessutom anställa två till tre deltidsanställda.
– Vi har sett på omsättningen som har varit här och det är helt klart att det finns underlag för att driva. Det är klart det är en hård marknad i Härnösand, men vi tror på konceptet Sibylla har, säger Micke Lind.
Sibyllas flaggskepp är kokkorven som har funnits sedan 1932. Idag serveras det mer än korv på Sibyllas snabbmatställen, till exempel hamburgare, kebab och växtbaserade rätter.

Artikeln publicerades i Yippie 9 2020 på sidan 10