Härnösand Yippie 11 2015

Uppsnappat i Härnösand

City Bilservice har tagit över Malms Bildelar och även flyttat verkstaden från Jysk-huset till Kaptensgatan. Verkstaden ligger i den gamla butiksdelen medan butiken, som döpts om till City Bildelar, ligger i den byggnad som Maximotor tidigare hade.
– Nu har vi hela paketet med verkstad, bildelar och butik. Vi har också fått ett bättre läge närmare stan, säger ägaren Markus Näselius.

Butik Syster Ester heter Vårsta Diakonis senaste tillskott. Det är en butik med återbruk, hantverk, loppishörna och hembakt fikabröd. Butiken är en del av projektet Grön Helhets arbetsträning och invigs officiellt torsdag 26 november klockan 11.

Marknadsboden heter en ny butik på Storgatan, i före detta Hernö Blomsterhandel. Det är Mattias Lindström som säljer väskor, plånböcker, handskar, vantar och ullstrumpor.
– Jag har stått på marknader i 15 år och tänkte pröva det här med butik nu också. Jag kör till sista februari i första hand, men om det fungerar bra så fortsätter jag.

Härnösands första fartkamera sitter nu på Södra vägen, i norrgående riktning. Ytterligare en ska sättas upp för södergående trafik, men det blir inte förrän 2016 eftersom markfrågan inte är riktigt löst. Kameror på 50-sträckor är annars inte så vanligt.
– På den här sträckan vet vi att medelhastigheten är hög och fartkameror har mycket bra effekt, säger Gabriella Gulliksson, utredare trafiksäkerhet på Trafikverket.
Trafikverket kommer att annonsera innan de nya kamerorna tas i bruk.

Kristoffer Brantefalk, Köttmagasinet

Kristoffer Brantefalk, Köttmagasinet

Fredag 27 november är det premiär för Köttmagasinets nyrenoverade bar i gatuplanet. Lokalen är totalrenoverad och har blivit mer luftig och modern. Förutom enklare pubmeny kommer det även att finnas en charkdisk med försäljning av ostar, korvar, sylt, sillar, inläggningar och liknande.
– Jag försöker hela tiden hitta nya idéer för att utveckla verksamheten, säger Kristoffer Brantefalk.

Artikeln publicerades i Yippie 11 2015 på sidan 12