Kultur & nöje Yippie 11 2020

1. Lär känna Andreas Sjölander, Nr 1 i Härnösand.

”Stort för en Kramforsbo att få leda Härnösand”

Vem är du, Andreas Sjölander?
—  Jag är född på Härnösands BB som en av de sista, uppvuxen i Kramfors, hamnade i Härnösand efter en liten omväg genom Sundsvall, till Bryssel och slutligen in till Härnösand där jag har bott de senaste tio åren ungefär och har fått förtroendet att leda kommunen och leda politiken. Det är stort för en Kramforsbo att få leda Härnösand.
Du beskrivs som trygg, eftertänksam och strategisk. Som en person som tänker efter innan han säger något. Hur mycket har du tänkt efter innan du nu blir intervjuad?
— Naturligtvis har jag tänkt lite grann, men det går inte att tänka alltför mycket i och med att jag inte känner till formatet så mycket. Jag känner mig rätt trygg själv och det är bara en som kan vara jag, och det är jag. När det är personligt känner jag mig ändå trygg.
Tycker du att det är kul att bli uppfattad som en trygg och eftertänksam person? Är det så du vill bli beskriven?
— Ja, jag känner själv att jag gärna tänker till, och ibland är det processer där man omvärderar sina första tankar och det är bra att ha sovit på saken. Att sova på saken är något jag brukar hålla mig till. Jag tror det är klokt. Sen är jag spontan på andra sätt som gör att det ibland blir tokigt.

Hör hela intervjun i vår nya podd, Härnösandspodden.
Där berättar Andreas bland annat om att idag är ”hemma” Härnösand och Höga Kusten, om att han har identifierat sig som Socialdemokrat hela livet, aldrig har strävat efter att bli förtroendevald, vad han gör när han vill känna sig slamsig, hur har träffade sin sambo, hur tungt han tyckte det var när kommunen fick besked om att en av kommunens största privata arbetsgivare, Com Hem, skulle lämna stan, varför han har fått tennisarm och varför ordet ”gubbj***l har lärt honom mycket i hans politiska liv.
Du hittar hela intervjun på www.harnosandspodden.se/avsnitt/1-andreas-sjolander/

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 32