Reportage Yippie 10 2016

I huvudet på Ingemar

Text & foto Lars Kågström

När Ingemar Forzelius lämnar Hemab nästa sommar är det exakt elva år sedan han tillträdde som vd. Det har varit roliga och stimulerande år, men han väljer att sluta för att kunna växla tempo och ta det lite lugnare under de sista åren i arbetslivet.

Om Hemab

I grunden har Hemab ett otroligt viktigt uppdrag, att ansvara för teknik som alla Härnösandsbor är beroende av och förväntar sig ska fungera. Men vi är också viktiga som en resurs i kommunens utvecklingsarbete. Vi ska visa vägen och föregå med gott exempel och har gjort flera lyckade satsningar, till exempel Kretsloppsparken, flerfackskärlen och nu bygger vi en biogasanläggning för vårt matavfall.
Men vi jobbar inte bara med ekologisk hållbarhet utan ska också bidra till den sociala och ekonomiska utvecklingen i Härnösand. Det gör vi till exempel genom att stötta utbildningar, föreningsliv, evenemang och genom att engagera oss för arbetslösa, nyanlända och andra som står långt från den ordinarie arbetsmarknaden.

Om Härnösand

Jag har flyttat runt en del i södra Sverige innan jag flyttade hit 1987 så jag har en del att jämföra med. Härnösand är en fantastisk stad, en jättefin miljö och många gånger tror jag vi underskattar vad vi har. Vi är faktiskt lite dåliga på att vara stolta ibland. Men det känns som om något har vänt de senaste åren, att det finns en annan framtidstro nu.
För mig som jobbar mycket är det underbart att ha så nära till allt, att hinna hem och rasta hunden på lunchen. Det är klart att det finns ett helt annat utbud i större städer, men jag går lika ofta på evenemang här. Eller kanske snarare lika sällan.

Om ledarskap

För mig är en bra ledare prestigelös, engagerad och tillgänglig. Det låter kanske som floskler, det blir lätt det när man pratar om sådant här, men det är så jag tänker. Jag vill också vara en tydlig chef. Jag har ett visst kontrollbehov och det kan vara en riktig balansgång. Det är en hårfin skillnad mellan att bry sig om och att lägga sig i och var den gränsen går kan skilja mellan olika medarbetare.
Sedan ska en bra ledare också ligga lite före, det ligger ju i själva ordet ledarskap. Som vd är det också viktigt att ha ett bra ledarskap omkring sig och vi har satsat mycket på ledarskapsutbildningar de senaste åren.

Om kommunala bolag

Precis som för vilket bolag som helst är det jätteviktigt för ett kommunalt bolag att gå med vinst och det har vi gjort under alla mina år som vd, oftast med ungefär 15 miljoner. Men det är ändå en stor skillnad mot privata bolag. Där är vinsten målet och verksamheten medlet för att nå dit. Här är det tvärtom – att skapa samhällsnytta för ett attraktivt Härnösand är målet och för att kunna göra det behövs en vinst.
Vi skulle kunna ha en betydligt större vinst än idag. Om våra priser låg på genomsnittet för länet skulle vi ha ungefär 40 miljoner mer i intäkter och därmed en mycket högre vinst. Men vi ser det som mer fördelaktigt att våra ägare, alltså alla Härnösandsbor, får så låga priser som möjligt och därmed får ”behålla vinsten” redan innan den uppstår. Det är bättre för både de enskilda personerna och för kommunen som helhet.

Om gamla bilar

Jag har fixat i ordning två gamla bilar, en Saab 93 från 1958 och en folkabubbla från 1968. Nu håller jag på med en Citroen 2CV från början av 1960-talet som jag har plockat ned i sina beståndsdelar. Saaben var ett riktigt skogsvrak när jag tog hand om den och det tog mig elva år att få den färdig. Men nu är den i toppskick, en riktig pärla.
Jag kör inte så mycket, för mig är grejen att göra i ordning dem. Dels är det stimulansen att få bilarna att fungera tekniskt igen, men det är också avkoppling för hjärnan. När jag mekar är det fullt fokus på det och det blir som ett avbrott i vardagen.

Artikeln publicerades i Yippie 10 2016 på sidan 17