Härnösand Yippie 3 2016

Marias magiska möte

Text Joel Lindström Foto Privat

Den 2 november åkte Maria Nordin till Sri Lanka tillsammans med Hans Fahlén och TV4 för att hitta sin biologiska familj i TV-programmet Spårlöst.
– En kompis rekommenderade mig att söka. Jag har försökt leta själv tidigare men fått ge upp.
Det var för 32 år sedan som Maria blev adopterad från ett barnhem i Sri Lanka, till en familj i Härnösand. I hela sitt liv har hon känt en saknad och längtat efter att få veta mer om sitt biologiska ursprung.
I maj förra året sökte hon till programmet via TV4:s hemsida. Det blev en stor överraskning när programledaren själv, Hans Fahlén, dök upp i datorn.
– Då förstod jag ju att det var något på gång. Resan skulle bli av en månad senare så det var bara att packa och ladda.
Efter en veckas letande i Sri Lanka fick hon kontakt med sin bror, sin morbror och äntligen, efter 32 år, fick hon återse sin biologiska mamma.
– Nu när alla pusselbitar har fallit på plats känner jag mig mer lugn och rofylld än någonsin. Jag vet att mina släktingar i Sri Lanka finns kvar och att de fortfarande älskar mig.
Maria talar varje dag med sin mamma via Skype.
– Då vill hon veta hur jag haft det under dagen och hur det är med barnen. Jag skickade en bild på när barnen bygger en snögubbe och det tyckte mamma var spännande.
– Barnen är nyfikna på sin nya Sri Lanka-mormor, som jag säger, och jag märker att hon betyder mer och mer för dem för varje dag som går.
– Att vara med om detta är verkligen magiskt. Jag är så lycklig!

Maria Nordin

Ålder 32
Bor Utmarksstigen
Gör Jobbar deltid
Familj Två barn

Artikeln publicerades i Yippie 3 2016 på sidan 13