Kultur & nöje Yippie 3 2020

Supersju ställer ut som planerat

Lördag den 21 mars öppnade utställningen ”Vävgruppen – Studio Supersju” på Västernorrlands Museum. Den planerade vernissagen frös inne på grund av … ja, du vet – men utställningen med textilkonst blir av.
Två av Studio Supersjus medlemmar, Miriam Parkman och Mirjam Hemström, kommer från Härnösand och de fanns på plats under lördagen. De han åka upp till hemstaden innan rekommendationerna att avstå resor söderifrån kom.
– Det här är ju första gången som både Mirjam och jag ställer ut hemma i Härnösand och så händer det här. Det är sämsta tänkbara tajming, men vi är glada över intresset från Västernorrlands Museum och över att museet ändå fortsätter att hålla öppet så att vi får visa vår utställning, säger Miriam Parkman.
”Vävgruppen – Studio Supersju” är det största gruppen har gjort hittills och är resultatet av två års arbete. Utställningen hänger enligt planerna fram till sista augusti och då siktar hela gruppen på att vara på plats i Härnösand.
– Mirjam och jag är väldigt stolta över att få visa vårt arbete på en plats där vi själva besökt utställningar i vår uppväxt. Vi hoppas att vi kan göra en stor finissage i augusti istället för den uteblivna vernissagen.

Artikeln publicerades i Yippie 3 2020 på sidan 19