Mat & dryck Yippie jul 2016

Ned vinteröppnar nya Hamnkrogen

 Kanalcaféets Nedzad Kvakic och hans barndomskompis Almir Kapo har tagit över Hamnkrogen och räknar med att öppna efter nyår. Egentligen var meningen att öppna redan i november, men på grund av en renovering har det blivit framflyttat.
Det blir Almir som kommer att driva den dagliga verksamheten medan Nedzad fort-sätter att driva Kanalcaféet.  Hamnkrogen ska vara öppen året runt både för lunch- och kvällsgäster. Den nya menyn är precis på väg att bli klar och Nedzad betecknar den som en modern à la carte-meny med bland annat många nya fiskrätter, men också med några klassiker kvar.
– Almir driver Etage i Sundsvall sedan länge och så har vi anställt två hemvändande kockar som har jobbat på olika ställen i Stockholm och Göteborg. Så det blir en meny med influenser från tre olika städer, säger Nedzad.
Han och Almir är som sagt gamla barndomskompisar. De växte upp på samma gata i Prnjavor i norra Bosnien och flydde båda från kriget till Sverige i början av 1990-talet. Sedan dess har de byggt upp restaurangverksamhet och bildat familj på varsitt håll och inte hunnit träffas så mycket. Men nu blir det alltså ett tätt umgänge igen.
– Jag kunde ha tagit över Hamnkrogen själv, men tänkte att det skulle vara skönt att vara två. Så jag skickade ett sms till Almir på chans och han nappade direkt. Det känns jätteroligt!

Artikeln publicerades i Yippie jul 2016 på sidan 6