Mat & dryck Yippie 11 2020

Nytt mathäng öppnar 15 april

Foto Anders Eliasson

Angelica och Sophie Engström öppnar ett smakeldorado i det gamla Prismahuset.

 – Vi bygger något vi själv vill ha, där man kan hänga och få en skön känsla, i en härlig och enkel miljö där man kan komma som man är, säger Angelica.
– Vi vill ta hand om en hel upplevelse, det är därför vi gör det här, säger Sophie.
Systrarna driver tillsammans med sin mamma Kristina Engström Engströms Bakeri & Deli på Gulfmacken på Södra vägen. De erbjuder catering, färska bakverk och maträtter, och de är kanske speciellt kända för sina äventyrliga semlor.

Nu tar de konceptet vidare och investerar stort i ny restaurant med takterrass, delikatessbutik, lounge, festlokal och uteservering i trädgården, som sammanlagt utgör 550 kvadratmeter i två våningar i Prismahuset. Hela smakupplevelsen från råvaror till matservering kommer att få gemensam ingång från Storgatan. Och de planerar för öppning 15 april.
– Det är kul att satsa i den här staden. Vi får bara glada tillrop, man blir tårögd, säger Angelica.

Artikeln publicerades i Yippie 11 2020 på sidan 12